zondag 14 augustus 2016

batik landen in Rio 2016

team Ghana in Rio 2016 - prachtige stoffen toch?
Alle aandacht gaat uit naar de Nederlandse deelnemers en hun prestaties in Rio. Maar het leuke van de Olympische spelen is nu juist dat je kennis maakt met sporters uit landen over de hele wereld. Reden voor Butik Batik om eens sporters uit de batik landen te belichten. 
Hoe is Indonesië bijvoorbeeld vertegenwoordigd in Rio? Als je nagaat hoe groot het land is doen er relatief weinig deelnemers mee: 28, verdeeld over zeven sporten. Er doen wel relatief veel badmintonners mee, 10. Daar zullen ze zeker beter scoren dan Nederland, evenals bij gewichtheffen: daar heeft Indonesië nu tweemaal zilver gehaald!
Afbeeldingsresultaat voor eko yuli irawan
Eko Yuli Irawan, zilver in Rio 2016 

In tegenstelling tot Indonesië is India heel goed vertegenwoordigd bij de sporten die voortkomen uit haar koloniale verleden, zoals hockey, paardrijden, golf, tennis. Medailles tot nu toe: geen! Maar vandaag, zondag 14 augustus, staan ze in de finale van het paardrijden, en de marathon. En met hockey draait India nog volop mee.
Afrika is een groot continent met vele topsporters. Het meest bekend zijn de lopers uit Nigeria, Kenia en Marokko. Zuid Afrika is nu het hoogst genoteerde land met 6 medailles, voor roeien, zwemmen en atletiek. Gevolgd door Kenia, uiteraard met atletiek... Maar wat doen landen als Ghana en Tanzania, waar onze mooie batik artikelen vandaan komen? Tanzania doet mee met 7 sporters, met name bij atletiek en zwemmen. Ghana heeft 16 sporters afgevaardigd, waarvan 11 bij atletiek. En zeg nou zelf: zien ze er niet prachtig uit?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten