zaterdag 16 mei 2015

Global Mamas

Global Mamas


Sinds we vorig jaar met onze webwinkel Butik Batik begonnen zijn is er qua assortiment het een en ander veranderd.
Zo begonnen we met de verkoop van batik tassen, gemaakt door onze familie op Java met daarnaast producten als batik sjaals en mijn zelfgemaakte sieraden van natuurstenen kralen.
Maar naarmate je ideeën groeien en soms veranderen, zo groeide ook het aanbod. 

Ons gevoel om producten te verkopen uit eerlijke handel werd steeds groter en belangrijker. Bij de tassen gemaakt door onze familie, hebben we zelf gezien dat de werkomstandigheden goed zijn, de handel eerlijk is. Het is alleen (nog) niet gecertificeerd. 
Maar we willen meer dan dat, meer producten, meer Fair Trade en vooral ook meer bijzondere artikelen. Bijzonder omdat deze producten niet zomaar bij elke reguliere winkel te koop zijn. Dus zijn we op zoek gegaan naar producten, die bijzonder zijn, passen bij onze winkel, dus met batik als uitgangspunt. 

Batik is niet alleen iets Aziatisch, ook in Afrika worden er batik stoffen gemaakt. 
En hier komt dan ook Global Mamas om de hoek kijken. 
Global Mamas is een Ghanese organisaties waar vrouwen, vaak alleenstaand, producten maken en verkopen om zo in hun levensonderhoud en dat van hun kinderen te kunnen voorzien.

Global Mamas is niet alleen eerlijke handel waarbij de Mamas een goed salaris krijgen, zij zorgen ook voor scholing van de kinderen en medische voorzieningen.
En dat wat ze maken is KLEURRIJK en bijzonder.

In Nederland is Global Mamas ook niet bij 'elke' winkel te krijgen, sterker nog..binnen Nederland zijn deze producten alleen bij onze webwinkel www.butik-batik.nl te koop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten