zaterdag 2 april 2016

Wereld Feestdag

Zondag 3 april is het Wereld Feestdag. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vond het interessant genoeg om eens uit te zoeken wat hier nou onder verstaan wordt.

Via Google kom ik bij 'fijnedagvan.nl'. Erg veel duidelijkheid geeft dit niet. Naast het feit dat deze dag gebruikt wordt om zomaar, zonder enige reden, een feestje te vieren, kan je ook wat dieper gaan. Feest vieren om harmonie te kweken of om iedereen te verbinden. Mooie gedachten, was het maar zo eenvoudig!

Dan maar de vraag dichter bij mezelf brengen; waar word ik vrolijk van, wat vind ik een feestje waard, wat vind ik een feestje om naar te kijken...? Ik kan veel bedenken, maar iets springt er toch uit: KAZURi! 

Kazuri is een sieradenlijn, opgezet door twee zussen uit Nederland, Sietske en Julia Wijnja. De sieraden worden met de hand of door middel van mallen gevormd, gebakken, beschilderd en geglazuurd door vrouwen uit Kenia. Fairtrade en zo ontzettend mooi!
Sieraden die opvallen zonder dat 'te veel' te doen. Eyecathers...opvallend, zonder té!

Telkens als ik weer nieuwe items van KAZURi inkoop, of gewoon die ene armband uit mijn sieradendoosje pak en om mijn arm doe, dan voelt dat als een klein feestje. 
Ambachtelijk werk, met veel liefde gemaakt door vrouwen, voor vrouwen. En dat is nu weer iets dat verbindt.....en dat brengt me dan toch naar één aspect van de Wereld Feestdag; mensen met elkaar te verbinden. Hoe mooi is dat! Ik ga in ieder geval de slingers alvast klaar leggen. Fijne feestdag allemaal!

De sieraden van KAZURi zijn te koop in onze webwinkel; www.butik-batik.nl.

Sieraden van KAZURi bij Butik Batik

Uitzending van het RTL 4 programma LifestyleXperience.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten